Friese hondennamen

Sommige hondenbezitters geven hun hond een Friese naam. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat ze een Friese Stabij hebben, of omdat ze woonachtig zijn in deze provincie of afkomstig zijn uit Friesland. Je kunt natuurlijk ook voor zo’n naam kiezen omdat je deze simpelweg mooi vindt. In dit artikel lees je zaken rondom het kiezen van  Friese hondennamen voor je hond. Daarnaast kun je enkele voorbeelden van namen voor reutjes en teefjes lezen.

 

Bekijk je favorieten!

Sorry, no posts matched your criteria.

Friese hondennamen kiezen

De naam van je hond is belangrijker dan je in eerste instantie denkt. Voor een hond is het belangrijk om niet te lange namen te hebben. Lange namen zijn namelijk lastig te hanteren bij het geven van commando’s. Het is dus handig om een naam van een of twee lettergrepen te kiezen. Mocht je in Friesland wonen en heb je een teefje, dan is het leuk om een Friese vrouwelijke naam te kiezen. Het gevaar van namen als Jeltje, Geartsje of Froukje heeft echter het risico, dat wanneer je je hond op straat roept, elke keer verschillende vrouwen omkijken, die ook op deze naam reageren. Grote kans dat elke keer als je je hond roept, een vrouw teleurgesteld is, omdat zij opnieuw niet geroepen of gezien wordt door iemand. Heb je een reu, dan zou je met een Friese mannennaam ongeveer hetzelfde effect kunnen krijgen, bij bijvoorbeeld de namen Tjeerd, Sjoerd, Sietse of Wiebe, heb je kans dat er naast je hond een man reageert.

Vind je de Friese namen leuk, dan kun je voor een teefje denken aan Derkje, Afke, Kietske, Beike of pak hem beet Heike. Heb je een stoere reu, of juist een minder stoere reu, dan kun je denken aan Douwe, Wiebe, Sjoerd, Tjeerd of Wietze. Er zijn echter veel andere Friese namen te bedenken, dus met omkijkende mensen, als je op straat je hond roept zal reuze meevallen.

Friese hondennamen staat op deze site. Kijk ook op de homepage voor nog meer namen